Generator för Mailtolänkar

Skapa mailto-länkar med cc, bcc, ämne och brödtext

Vad är Mailtolänkar?

Mailtolänkar är speciella hyperlänkar som, när de klickas på, öppnar användarens standard e-postklient eller webbmailtjänst med ett nytt förkomponerat e-postmeddelande. Dessa länkar skapas med hjälp av mailto: -protokollet följt av en e-postadress. När en användare klickar på en mailto-länk aktiveras e-postklienten, mottagarens e-postadress fylls i och ett tomt e-postmeddelande skapas som är redo att skrivas.

Varför använda Mailtolänkar?

Mailtolänkar har många fördelar och används ofta i olika scenarier. De förbättrar användarupplevelsen genom att förenkla processen för att skicka e-post, vilket eliminerar behovet av att manuellt kopiera och klistra in e-postadresser. Mailtolänkar är särskilt värdefulla inom webbutveckling, marknadsföringskampanjer och kontaktformulär, där de möjliggör sömlös och direkt kommunikation med e-postmottagarna.

Hur man använder Mailto Link Generator:

  • Ange e-postadress: Börja med att ange mottagarens e-postadress i det angivna fältet. Till exempel john@example.com.
  • Lägg till ämne (valfritt): Om du vill att e-postmeddelandets ämnesrad ska fyllas i på förhand anger du önskad text i fältet "Ämne". Till exempel, Angående det kommande evenemanget.
  • Skriv en text till e-postmeddelandet (valfritt): Om du vill ange ett förkomponerat e-postmeddelande anger du texten i fältet "E-posttext". Till exempel: Kära John, jag hoppas att du mår bra av det här e-postmeddelandet. Jag ville diskutera detaljerna kring det kommande evenemanget...
  • Lägg till CC (valfritt): Om du vill lägga till mottagare i fältet "CC" (carbon copy) anger du deras e-postadresser åtskilda av kommatecken. Till exempel jane@example.com, sarah@example.com.
  • Lägg till BCC (valfritt): Om du vill lägga till mottagare i fältet "BCC" (blind carbon copy) anger du deras e-postadresser åtskilda av kommatecken. Till exempel david@example.com, michael@example.com.
  • Generera mailto-länk: Klicka på knappen "Skapa" för att generera mailto-länken baserat på dina inmatningar.
  • Kopiera och använd: Den genererade mailto-länken kommer att visas på skärmen. Klicka på knappen "Kopiera" för att kopiera länken till urklipp. Klistra sedan in länken på önskad plats, t.ex. på en webbsida, i en e-postsignatur eller i en HTML-kod.

Specialtecken i länkens ämnes- och brödtextavsnitt kodas korrekt av generatorn med hjälp av URL-kodning.